Da Capo een voorstelling in een voorstelling

Da Capo verbeeldt de overgang van het oude naar het nieuwe. De dansdramaturgie draait om de ervaring van de fysieke, zintuiglijke, emotionele en muzikale metamorfose van de tango, die de overgang verbeeldt van het verleden naar de toekomst, van het rijke culturele erfgoed en de oorsprong van de dans en de muzikale erfenis, naar een nieuw ‘performatief discours’.

De dansers nemen u mee op deze reis van nu naar toen, en van daaruit weer van oud naar nieuw. In een spannende setting worden expressieve tegenstellingen verbeeld tussen nostalgie en verlangen, eenzaamheid en saamhorigheid, intimiteit en afstand. Dat in de afgelopen tijd deze tegenstellingen voor velen een belangrijke rol hebben gespeeld, maakt deze voorstelling in een voorstelling extra de moeite waard.

Sur Mundo Ensemble: Artistiek leider en dans: Gabriela Zuarez – Camera: Celeste Franco – Muziek arrangeur, bandoneonist: Gerardo Agnese – Gastdanser: Damian Rosenthal – Licht, beeld en scenario: Marnix Carpentier Alting – Documentaire video-installatie: Celeste Franco.